Σκέψου

Σκέψου

Θέλει ένα θάρρος η πολιτική για να είναι αγαθή, αλλιώς βυθίζεται στην ευτέλεια

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

“Στην κρίση που δοκιμάζει την περιοχή της Αν. Μεσογείου, Ελλάδα και Αίγυπτος αποτελούν πρότυπο στρατηγικής συνεργασίας και παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης”, δήλωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου.

Του Δημήτρη Χριστόπουλου

Προσωπικά, δεν επιθυμώ, ντρέπομαι μάλλον που η πατρίδα μου συνεργάζεται προτύπως με δικτατορίες όπως αυτή της Αιγύπτου. Κι αυτό είναι θέση αρχής, όχι τακτικής. Αφορά τους πάντες: την νυν και την προηγούμενη κυβέρνηση κι όχι φυσικά μόνο την αρχηγό του κράτους.

Ας σκεφτούμε πώς τιμάμε τους ευρωπαίους πολιτικούς που αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την ελληνική χούντα και κατέληξαν να πετάξουν έξω το 1969 την Ελλάδα από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Απ’ την άλλη, πώς θυμόμαστε όλους αυτούς που αψηφούσαν τις συστηματικές παραβιάσεις δικαιωμάτων, τα βασανιστήρια και τον ευτελισμό της δημοκρατίας στην Ελλάδα της εφταετίας για να υπηρετήσουν την ιδιοτέλειά τους…

Η πρόσδεση της Ελλάδας σε αυτόν το δια-μεσογειακό άξονα με την Αίγυπτο μας κατατάσσει στους δεύτερους: σ’αυτούς που αψηφούν την ύπαρξη μιας κανονικής δικτατορίας για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Όπως κάνει όλη η ΕΕ και η Δυση δηλαδη με την αιγυπτιακή κυβέρνηση επειδη βαστά έξω από το παιχνίδι την πλειοψηφία του λαού που συντάσσονται με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Εμείς έχουμε προσθέτως το ζήτημα της Τουρκίας που μας πηγαίνει βαθύτερα σε αυτήν τη συμμαχία.

Έχω επίγνωση ότι η Ελλάδα δε γίνεται να τα χαλάσει εντελώς με την Αίγυπτο. Αλλά μεταξύ αυτού και της σιαμαίας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια υπάρχει χαώδης απόσταση.

Θέλει ένα θάρρος η πολιτική για να είναι αγαθή. Αλλιώς, βυθίζεται στην ευτέλεια. Να μην ξεχνάμε τέλος, πως έχει ο καιρός γυρίσματα. Για τα παραπάνω, δεν χαίρομαι για τη χώρα μου.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email