Σκέψου

Σκέψου

Θέμης Κανέλλος: «Ότι τι; Θίγω τον ανδρισμό σου επειδή φοράω κραγιόν;»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ο Θέμης Κανέλλος μίλησε για ια τις δυσκολίες που βίωσε στην «κόλαση» του σπιτιού του κατά την παιδική του ηλικία και την «κακία» των ξένων, εξαιτίας των σεξουαλικών του προτιμήσεων.

Όταν εκείνος ήταν μόλις 12 ετών, η αντίδραση των γονιών του μόλςι έμαθαν τις προτιμήσεις του είχε σαν αποτέλεσμα το σπίτι να μεταμορφωθεί σε «κόλαση» όπως ο ίδιος παραδέχεται. «Έκλαιγα, ήταν πολύ άσχημα, πήγαινα στο σχολείο και δεν ήθελα να φύγω. Όλα τα παιδιά περίμεναν να χτυπήσει το κουδούνι στις 2 να φύγουν, εγώ δεν ήθελα να χτυπήσει. Ήθελα να μείνω σχολείο. Γιατί στο σχολείο ήμουν πιο αποδεκτός από ό,τι στο ίδιο μου το σπίτι. Για κάποιους κόλαση ήταν το σχολείο, για μένα ήταν το ίδιο μου το σπίτι», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Όταν ήμουν μικρός και κατάλαβα ότι είμαι γκέι, δεν μου φάνηκε περίεργο. Δεν είχα κάποιο ταμπού, Οκ, σου αρέσουν τα αγόρια. Βρήκα μια εσωτερική δύναμη: θα είσαι μόνος σου, θα σε πολεμούν οι γονείς σου, ίσως και οι φίλοι σου, το εξωτερικό σου περιβάλλον αλλά εσύ θα είσαι καλά», δηλώνει με θάρρος.

Από το σπίτι σου έφυγες ποτέ;

«Με έχουν διώξει, αν αυτή είναι η ερώτηση. Δεν έφυγα μόνος μου. Περπατούσα στον δρόμο, καθόμουνα κάτω στα σκαλιά της αποθήκης, έμενα σε φίλους μου όποτε μπορούσα, στη γιαγιά μου, στον θείο μου…»

Πώς ξαναγύριζες;

«Με παίρνανε τηλέφωνο, κυρίως η μαμά μου, έκλαιγε, έβαζε πολλές φορές τον μπαμπά να με πάρει τηλέφωνο, και δεν υπήρχε τρόπος να τους σταματήσω να κλαίνε, να στεναχωριούνται και να μου δημιουργούν και εμένα προβλήματα – γιατί είναι πρόβλημα να είσαι στα 15 σου και να μην έχεις πού να μείνεις. Να είσαι μέσα στο κρύο, να μην έχεις λεφτά, να μην έχεις να φας και αυτό να γίνεται για μία εβδομάδα. Είναι τεράστιο πρόβλημα.»

Μετά το παιχνίδι η επικοινωνία αποκαταστάθηκε εν μέρει: «Κυρίως με την μητέρα μου φυσικά, αλλά δεν πειράζει, αυτό έχει σημασία». Τον κάλεσε όπως λέει, μετά την έξοδό του από το σπίτι του Big Brother: “Περιέργως με πήρε εκείνη. Βλέπω μια κλήση που λέει «Μαμά». Και απλά ακούω τη μάνα μου να έχει πλαντάξει στο κλάμα. Να χαίρετε τόσο πολύ για τον χαρακτήρα που έδειξα μέσα στο σπίτι».

Δεν σκέφτεται να επιστρέψει: «Δεν θα γυρίσω σπίτι, δεν γίνεται να γυρίσω για πολλούς λόγους σε σχέση με τον μπαμπά μου, έχω γίνει 18, το είχαμε πει ότι θα φύγω μόλις γίνω 18. Έγινε λίγο πιο απότομα. Τώρα ψάχνω σπίτι ακόμα και μένω σε ένα φίλο μου.»

Τι τους πείραζε τους γονείς σου;

«Στην αρχή τους πείραζε που ήμουν γκέι. Έπαθαν «σοκ» με αυτό. Πέρασαν ένα με δύο χρόνια που ασχολιόντουσαν με αυτό. Ότι [χρειάζομαι] ψυχολόγο. Μετά όταν άρχισε να μου αρέσει και το μακιγιάζ μετατέθηκε το θέμα εκεί. “Μήπως θέλει να αλλάξει φύλο;” Άλλα ερωτήματα. Προσπαθούσα 15 χρονών να τους εξηγήσω ότι μου αρέσει το μακιγιάζ αλλά νιώθω ωραία στο σώμα μου. Προσπαθούσα να εξηγήσω τόσα πολλά πράγματα 15 ετών, σε 45 χρονών γονείς. Όταν ήμουν στα 17 ήταν και τα δύο και το ό,τι ήμουν γκέι και το μακιγιάζ. Ότι το έλεγα δημόσια στο Youtube. Άρχισαν να σκέφτονται τι θα πει ο κόσμος, ότι το ξέρει η γειτονιά. Τι θα πει ο γιαγιά μου, ο θείος μου…»

Ο ίδιος λέει ότι νιώθει πως πέτυχε τον στόχο του με το παράδειγμα που έδωσε μέσα από το ριάλιτι. «Εφόσον εγώ είχα την ανάγκη να μπω σε ένα ριάλιτι για να κάνω το αυτονόητο» πέτυχα αυτό που ήθελα, λέει, αναφερόμενος σε μηνύματα παιδιών και γονιών. «Να βοηθήσω έστω και ένα άτομο να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του.»

«Άσε τι θα σου πει ένας βλάκας στον δρόμο»

 

Ερωτηθείς αν θέλει να πει κάτι στα παιδιά που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις, ο Θέμης Κανέλλος λέει: «Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει, να αγαπάς τον εαυτό σου, δεν είναι κάτι διαφορετικό με την κακή έννοια. Άσε το τι προσπαθεί η κοινωνία να σου περάσει, άσε τι θα σου πει ένας βλάκας στον δρόμο, μπορεί να σε βρίσει. Απλά δεν έχουν με κάτι να ασχοληθούν και ασχολούνται μαζί σου. Βγάζουν τα ταμπού τους και τα στερεότυπά τους πάνω σου. Όλη την κακία.

Μου έχουν απευθύνει άσχημα επίθετα, πολύ άσχημα. Δεν αντιδράς. Είναι δυσάρεστο. Σκέψου έναν άνθρωπο που είναι 40, περνά με το αυτοκίνητό του και βρίζει έναν 15χρονο που απλά του αρέσει το μακιγιάζ. Πόσο πολύ αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ζωή; Και δεν έχει με τι να ασχοληθεί που προσπαθεί να μειώσει τον άλλον για να φανεί πιο άντρας. Ότι τι; Θίγω τον ανδρισμό σου εγώ που φοράω κραγιόν; LOL!»

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email