Σκέψου

Σκέψου

Θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους στην Αθήνα ενόψει του «Λέανδρου»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μέριμνα για τους αστέγους λαμβάνεται από τον Δήμο Αθηναίων ενόψει του «Λέανδρου», του κύματος κακοκαιρίας που φέρνει χιονοπτώσεις και παγετό σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Μεταξύ των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται θα είναι οι ανοιχτές δομές και χώροι όπου οι άστεγοι θα μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν, να έχουν γεύματα και να προστατευθούν.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ομάδες του «Street Work» θα βρίσκονται όλο το εικοσιτετράωρο στους δρόμους της πόλης, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Από αύριο Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και για όσο διάστημα επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός, θα είναι ανοιχτά σε 24ωρη βάση το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3), τo Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60) και το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ-Ρουφ (Πειραιώς και Εχελιδών 69).

Σε αυτά τα σημεία, όσοι έχουν ανάγκη, μπορούν να βρουν έναν καθαρό και αξιοπρεπή χώρο με γεύματα και κουβέρτες, ενώ θα υποβάλλονται και σε Rapid Test.

Επίσης, το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515), ο τετραψήφιος αριθμό επικοινωνίας του δήμου 1595 και το 210-5277000 θα δέχονται κλήσεις από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Οι χώροι αυτοί, που θα φιλοξενήσουν προσωρινά τους άστεγους συμπολίτες μας προκειμένου να προστατευτούν από την παγωνιά, κάποια στιγμή θα πρέπει να λάβουν μόνιμο χαρακτήρα ώστε κανείς να μην κοιμάται στον δρόμο.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email