Σκέψου

Σκέψου

Τι απαντούν στον Mιχάλη Χρυσοχοΐδη οι συλληφθέντες της 25ης Νοεμβρίου στην πλ. Συντάγματος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Με αφορμή την συγγνώμη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε πρόσφατη συνέντευξή του για τις εννιά συλλήψεις φεμινιστριών, δύο άλλοι συλληφθέντες την ίδια μέρα, εξέδωσαν μια καυστική δήλωση υπενθυμίζοντας στον υπουργό ότι οι συλλήψεις της ημέρας ήταν 11, αλλά και θέτοντας του δύο ουσιαστικά ζητήματα προς απάντηση.

Οι συλληφθέντες ζητούν την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και μαζί των προστίμων που επισύρουν επειδή συμμετείχαν στη συμβολική διαμαρτυρία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ακολουθεί η δήλωση των δύο συλληφθέντων της 25ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψής της βίας εναντίον των γυναικών.

«Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε δημόσια συγγνώμη, σε ραδιοφωνική εκπομπή από τις εννιά φεμινίστριες που συνέλαβε στην πλατεία Συντάγματος σε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Σχετικά με αυτό το γεγονός έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Πρώτον, ο κος Υπουργός έχει ελλιπή πληροφόρηση. Οι συλληφθείσες εκείνη την ημέρα στο Σύνταγμα και γύρω από αυτό είναι 11 και όχι 9. Διότι η αστυνομία συνέλαβε ακόμη μια γυναίκα και έναν άνδρα αλληλέγγυο, στην οδό Περικλέους, που συμμετείχαν σε παράλληλη δράση για τον ίδιο λόγο αφού η αστυνομία του κου Χρυσοχοΐδη είχε φροντίσει να αποκλείσει τη δράση στην πλατεία Συντάγματος.

Δεύτερον, αν δεν αποσυρθούν οι κατηγορίες και τα πρόστιμα από τις συλληφθείσες/έντες, η συγγνώμη είναι κενό γράμμα και γίνεται αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους.

Ζητάμε λοιπόν:

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και τα πρόστιμα από όλες-ους
Να σταματήσει να διώκεται η συνδικαλιστική και η πολιτική δράση
Μονιάκη Χρυσούλα, μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Υπαλλήλων στην ΕΛΣΤΑΤ, μέλος της Γραμματείας Ισότητας της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Συνέλευσης Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων, μέλος της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πόλη στις γειτονιές Αγίων Αναργύρων Καματερού»

Βουρεκάς Κώστας, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, μέλος της Συνέλευσης Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων»

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email