Σκέψου

Σκέψου

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέως για την αναστολή εκτέλεσης των ποινών – Δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής ο Λαγός

δίκη Χρυσής Αυγής

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Η συνεδρίασε διακόπηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και τη Δευτέρα στις 11 το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόταση της εισαγγελέως για την αναστολή εκτέλεσης των ποινών.

Ο αρχηγός και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης ζήτησαν από το δικαστήριο να μην πάνε φυλακή.

Σήμερα, μίλησαν στη σημερινή συνεδρίαση ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής.

«Ο Μιχαλολιάκος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για αναστολή»

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Δ. Παπαδέλης, ζήτησε από την έδρα να λάβει υπόψιν της ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι αρχηγός κόμματος και αναρωτήθηκε «ποιος θα αποζημιώσει τον Ν. Μιχαλολιάκο όταν αθωωθεί στο Εφετείο, γιατί είμαι σίγουρος ότι είναι αθώος, συντάσσομαι στο 100% σε αυτό με την κυρία εισαγγελέα».

«Στο πρόσωπό του πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να πάρει την αναστολή», είπε επίσης και έκανε λόγο για τεράστιες συνέπειες στην προσωπική και κοινωνική του ζωή αν φυλακιστεί.

Στην αίθουσα δεν βρίσκεται ο Τάκης Μιχαλόλιας και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης εκπροσωπήθηκε μόνο από τον Δ. Παπαδέλη.

Βολές Γ. Λαγού στην έδρα

Μέσω του συνηγόρου του ο Γιαννης Λαγός ενημέρωσε το δικαστήριο, ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καταγγέλλοντας ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων λειτούργησε μεροληπτικά. Μάλιστα, ενημέρωσε ότι δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής της ποινής του.

Σε εμφανώς δύσκολη θέση, καθώς ένιωσε την ανάγκη να διαχωρίσει τη θέση του λέγοντας «το επάγγελμά μας είναι να μεταφέρουμε τις εντολές των πελατών μας», ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού εξήγησε ότι δεν θα τοποθετηθεί αλλά θα διαβάσει στο δικαστήριο δήλωση του ευρωβουλευτή.

«Ο εντολέας μας, ειδικά μετά από μια ερώτηση που δέχτηκε σήμερα μάρτυρας από την εξ αριστερών συνήγορο, αν εργάζεται και πού η σύζυγος του κυρίου Ηλιόπουλου, θεώρησε δεδομένο ότι υπάρχει προκατάληψη προς το δικαστήριο και θα προβεί σε δήλωση χωρίς να ζητήσει τίποτα», είπε ο συνήγορος και συνέχισε με την εξής δήλωση:

«Το δικαστήριο ενήργησε μεροληπτικά εις βάρος μου, με καταδίκασε βάσει εντολών, θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να αποδείξω το τι έλαβε χώρα. Πεντέμισι χρόνια όφειλε η Δικαιοσύνη να αντιληφθεί όσα αντιλήφθηκαν εισαγγελείς και δικαστές και ενώ όφειλε να είναι τυφλή, αποδείχθηκε ότι ενεργούσε κατόπιν εντολών».

Η εφέτης Γεσθημανή Τσουλφόγλου ρώτησε νωρίτερα τον αδελφό του Παν. Ηλιόπουλου, ο οποίος επικαλούνταν οικονομικά προβλήματα του αδελφού του, αν εργάζεται η σύζυγός του.

Η απάντησή του ήταν ότι η σύζυγός του καταδικασμένου πρώην βουλευτή εργάζεται ως συνεργάτιδα του Γιάννη Λαγού στο Ευρωκοινοβούλιο και ότι τα παιδιά του βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

Η ίδια ερώτηση έγινε από την πρόεδρο σε όλους τους μάρτυρες που προσήλθαν σήμερα και χθες στο δικαστήριο.

Ο συνήγορος του Χρήστου Παππά υποστήριξε ότι ο πρώην βουλευτής θα έχει εκτίσει όλη του την ποινή μέχρι να ολοκληρωθεί το Εφετείο και τόνισε ότι «αν έχει εμφιλοχωρήσει ένα οποιοδήποτε λάθος στην απόφασή σας, κυρία πρόεδρε, αυτό το λάθος δεν θα αποβεί σε βάρος των κατηγορουμένων αν το δικαστήριό σας κρατήσει την πισινή -συγχωρέστε μου τη λαϊκή αλλά πλήρως αντιπροσωπευτική έκφραση».

«Μην αφήσετε στον άνθρωπο αυτό το παράπονο ότι εκτίει μια ποινή που θα μπορούσε να μην την εκτίσει και δεν θα ήθελα ένα τέτοιο παράπονο να το εκφέρει στο ουρανό», είπε επίσης.

Για τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που βρίσκεται από νωρίς το πρωί στη δικαστική αίθουσα, αγόρευσε ο συνήγορός του και ο πρώην βουλευτής στο τέλος είπε ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα.

«Σε αυτή την αίθουσα ουδείς, ούτε και από τους αντιδίκους, θα εκπλαγεί αν δώσετε αναστολή στον Αρτ. Ματθαιόπουλο», είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορός του και αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της δίκης, κατά την οποία, όπως είπε, δεν προκάλεσε ποτέ είτε με τη συμπεριφορά του είτε με δηλώσεις του.

«Διαψεύστε τις Κασσάνδρες, οι οποίες προβλέπουν τη φυλάκιση του εντολέα μου, και θα κερδίσει μονάχα η Δικαιοσύνη», κατέληξε ο συνήγορος.

Πληροφορίες από: Εφημερίδα των Συντακτών

 

 

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email