Σκέψου

Σκέψου

TikTok: Παραδέχτηκε ότι περιορίζει ΛΟΑΤΚΙ+ hashtags σε “συντηρητικές” χώρες

ΛΟΑΤΚΙ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής διαπίστωσε ότι το TikTok λογοκρίνει τα hashtags “gay”, “lesbian” και “trans” σε χώρες που τάσσονται κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.

Η διάσημη πλατφόρμα TikTok παραδέχτηκε ότι περιορίζει τα hashtags που σχετίζονται με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, μετά από μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την ερευνητική ομάδα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής (ASPI).

Συγκεκριμένα, το Αυστραλιανό Ινστιτούτο διαπίστωσε ότι το TikTok λογοκρίνει τα hashtags “gay”, “lesbian” και “trans” σε Ρωσία, Εσθονία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Ιορδανία και ΗΑΕ, χώρες δηλαδή που τάσσονται κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.

Εξηγώντας την απόφασή τους πίσω από την λογοκρισία αυτή, στελέχη του TikTok δήλωσαν: “Πιστεύουμε ότι η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι απαραίτητες για τη διευκόλυνση της εμπιστοσύνης με την κοινότητά μας. Ως μέρος αυτού, δεσμευτήκαμε να διαθέσουμε τις πολιτικές εποπτείας, τον αλγόριθμο και τις πρακτικές ασφάλειας δεδομένων σε ειδικούς, κάτι που καμία άλλη εταιρεία στο χώρο μας δεν ήταν πρόθυμη να κάνει”.

Σύμφωνα με το newsday, δεν είναι η πρώτη φορά που το TikTok έχει επικριθεί από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Τον περασμένο Φεβρουάριο, μέλη της τρανς κοινότητας κατηγόρησαν το TikTok για λογοκρισία, αφού διαγράφηκαν βίντεο τρανς χρηστών που απλώς συζητούσαν για τη ζωή τους, ενώ σε άλλα βίντεο είχε αφαιρεθεί ο ήχος.

Μετά από την έκθεση του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής (ASPI), χρήστες ζήτησαν από τον ιστότοπο να μείνει μακριά από σκοταδιστικές αντιλήψεις, μιας ξεπερασμένης φιλοσοφίας και που ανήκουν στο παρελθόν.

Πηγή: News 24/7

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email