Σκέψου

Σκέψου

Την Πέμπτη ο Θεοχάρης δήλωνε κατηγορηματικά ότι η πληρότητα των πλοίων ΔΕΝ θα αυξηθεί

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μόλις την Πέμπτη, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν θα αυξηθεί η πληρότητα των πλοίων και θα παραμείνει στο 65%, μιλώντας στον ANT1, προσθέτοντας μάλιστα ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων απέρριψε το ενδεχόμενο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

«Πριν από 10 ημέρες η επιτροπή απέρριψε το αίτημα για αύξηση της πληρότητας των πλοίων. Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή» τόνισε. “Επειδή σιγά σιγά υπάρχει κίνηση προς τα νησιά, έχουμε καταλήξει να έχουμε “μαύρη αγορά” για τα εισιτήρια, παίρνουν τηλέφωνα δεν βρίσκω εισιτήριο για το αυτοκίνητό μου. Έχουν φτάσει στα όρια τους οι εταιρείες. Μου λένε οι ακτοπλοϊκές ότι δεν έχουν εισιτήρια να πουλήσουν πια. Η επιτροπή και εμείς ακολουθούμε αυτό που λέει η επιτροπή είναι αυστηρή. Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα μέχρι νεοτέρας” είπε χαρακτηριστικά.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε 24 ώρες από τη δήλωση αυτή και στις 31 Ιουλίου με ΚΥΑ που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Εργασίας, Πολιτισμού, Υποδομών και Ναυτιλίας (όχι δηλαδή ο υπουργός Τουρισμού…) οι πληρότητες στα πλοία αυξάνονται στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα και στο 85% από το 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες, με την απόφαση να τίθεται σε εφαρμογή άμεσα. (εδώ το ΦΕΚ-σελίδα 32092)

Και όλα αυτά ενώ από την 1η Αυγούστου άνοιξε τυπικά η σεζόν για την κρουαζιέρα (που ουσιαστικά άνοιξε για ένα μήνα μετά, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα…) και το Σάββατο, μετά από σερί ημέρες που είχαμε καθημερινά ανακοίνωση όλο και περισσότερων κρουσμάτων, φτάσαμε να ανακοινωθούν 110 κρούσματα και σήμερα, με το θάνατο ακόμα ενός ανθρώπου που νοσηλευόταν στο “Σωτηρία” να έχουμε 207 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Αλλά η κυβέρνηση επιλέγει να αυξήσει τις πληρότητες στα πλοία, να κάνει συστάσεις για χρήση μάσκας που είναι ατομική ευθύνη και να αλλάξουν τα κυβερνητικά στελέχη μαζί και ο διακοπεύων πρωθυπουργός τις φωτογραφίες τους στα κοινωνικά δίκτυα με μασκοφορεμένες και άλλα επικοινωνιακά.

Τι να άλλαξε μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα; Ίσως απλά τα κέρδη των ναυτιλιακών και των εφοπλιστών να συνιστούν μεγαλύτερη προτεραιότητα από την δημόσια υγεία για την κυβέρνηση.

Πηγή: Ο Πολυγράφος

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email