Σκέψου

Σκέψου

Το κράτος των μετακλητών

μετακλητοί

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Το κυβερνών κόμμα επαναφέρει τις δοκιμασμένες τακτικές του παλαιοκομματισμού, φορτώνοντας με εκατομμύρια ευρώ τον προϋπολογισμό του κράτους.

Τα στοιχεία σήμερα, ένα χρόνο και ένα μήνα μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, δείχνουν ότι το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν διαρκώς διογκούμενο κομματικό μηχανισμό που φορτώνει με νέες θέσεις εργασίας δήμους και διάφορους άλλους οργανισμούς.

 

Η κυβέρνηση έχει καταφέρει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να σπάσει κάθε ρεκόρ, προσλαμβάνοντας περισσότερους μετακλητούς από όσους είχε η προηγούμενη κυβέρνηση αθροιστικά σε τεσσεράμισι χρόνια. Οι πελατειακές σχέσεις μπορεί να κρατούν δεμένους τους αρμούς της πολιτικής εξουσίας, ωστόσο δεν φαίνεται να δίνουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.

 

Με περισσότερους μετακλητούς δεν θα μειωθεί η ανεργία, με περισσότερους μετακλητούς δεν θα προχωρήσουν ισχυρές πολιτικές στήριξης της οικονομίας, της Υγείας και της Παιδείας. Ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το κυβερνητικό επιτελείο και ο Πρωθυπουργός ξέρουν να ανταμείβουν όσους στήριξαν με κάθε τρόπο προεκλογικά το κόμμα, όσες και όσους από κάθε μετερίζι «έπαιξαν» πιστά το αφήγημα της ΝΔ ως αντιπολίτευση, είτε στο Μακεδονικό, είτε στα fake news, είτε στο ζήτημα της Novartis, είτε στη τραγωδία στο Μάτι, και σε πολλά ακόμη κρίσιμα ζητήματα.

 

Την ίδια ώρα, τα αναδρομικά των συνταξιούχων περικόπτονται, η προστασία της πρώτης κατοικίας παύει να ισχύει, ο τουρισμός βυθίζεται καθημερινά, η οικονομία καταρρέει. Με λίγα λόγια αναμένουμε ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο.

 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες δεν έχουν να περιμένουν κάτι συγκεκριμένο από την κυβέρνηση. Αντίθετα, εάν συμμετείχαν στο «κράτος των μετακλητών», ίσως να είχαν μια καλύτερη τύχη.

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email