Το Liberal ζητάει “μισή” συγγνώμη για το «σκονάκι Μαξίμου»

«Λάθος πληροφόρηση» είναι η αιτία που το liberal.gr,σύμφωνα με το ίδιο, δημοσίευση το non paper του Μαξίμου, που “δίνει ντιρεκτίβα” στους συντάκτες το πως θα πρέπει να γραφεί η είδηση των δηλώσεων του Πρωθυπουργού κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο της υποστήριξης στο πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα, που δέχεται έντονη κριτική για την κάλυψη που προσέφερε στην ανάλγητη πολιτική για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αφού λοιπόν, έγινε σάλος με το liberal.gr και το Πρώτο Θέμα, που ως εκ θαύματος δημοσίευσαν τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και μαζί με αυτές τις «συμβουλές» του Μεγάρου Μαξίμου για το πώς να παίξουν την είδηση, τώρα το πρώτο Μέσο κάνει λόγο για λάθος πληροφόρηση.

«Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα» αναφέρει μεταξύ άλλων το «σκονάκι» που δημοσιεύτηκε, με το Πρώτο Θέμα μάλιστα να το «εξαφανίζει» λίγα λεπτά έπειτα από την κατακραυγή των κοινωνικών δικτύων, την ώρα που πλήθος ιστότοπων το έχουν αναδημοσιεύση, πιστά στη συνταγή του «copy paste».

Η «απολογία» του μέσου:

Το liberal.gr μετέφερε λάθος πληροφόρηση ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την στοχοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα, κατονομάζοντας ως υπεύθυνο για αυτήν, προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.
Το liberal.gr διόρθωσε άμεσα το λάθος και δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε ο σκοπός της παραπληροφόρησης. Κατανοούμε τον κ. Τσίπρα καθώς και εμείς υπήρξαμε πολλές φορές θύματα παραπληροφόρησης χωρίς να γίνουν μάλιστα στην συνέχεια οι απαραίτητες διορθώσεις. Ζητούμε συγνώμη από τον κ Τσίπρα και τους αναγνώστες μας.

Βέβαια η συγγνώμη είναι μισή, γαιτί το liberal δεν έπεσε θύμα απλά παραπληροφόρησης, αλλά και θύμα κάποιας συγκυρίας, που σαν από θαύμα είχε ως συνέπεια να έχει ακριβώς το ίδιο λάθος με το Πρώτο Θέμα.