Σκέψου

Σκέψου

Το ΜέΡΑ25 ζητά την παραίτηση του Προέδρου του ΕΣΡ – «Δεν μπορεί να εκτελέσει αποτελεσματικά τα καθήκοντα του»

ΜέΡΑ25

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Την παραίτηση του Προέδρου του ΕΣΡ, ζητά και το ΜέΡΑ25, με δήλωση του εκπροσώπου του, Μιχάλη Κριθαρίδη.

Το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει τον συστηματικό του αποκλεισμό από τα μέσα εθνικής εμβέλειας αλλά ακόμα και την κρατική τηλεόραση, ενώ ζητά «ένα ΕΣΡ με μία σύνθεση που θα μπορεί να φέρει εις πέρας τα όσα από το Σύνταγμα υποχρεούται.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, αποκάλυψαν και με αριθμούς τη μονομέρεια των καναλιών στην παρουσίαση των θέσεων του κυβερνώντος κόμματος, με μεγάλη μείωση του χρόνου της αντιπολίτευσης, γεγονός που πυροδότησε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Κριθαρίδη:

«Μετά την χθεσινή απαράδεκτη παρουσία του Προέδρου του ΕΣΡ ο οποίος ούτε καν προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Κυβέρνηση καλύπτει το 65% περίπου του τηλεοπτικού χρόνου, ζητάμε την παραίτηση του.

Είναι προφανές ότι ο κ. Κουτρομάνος δεν μπορεί να επιτελέσει αποτελεσματικά τα καθήκοντα του και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έχει μετατραπεί κι αυτό σε κακόγουστο πλυντήριο της άνευ προσχημάτων παντοκρατορίας της κυβερνητικής προπαγάνδας στα ΜΜΕ.

Ενώ τα όσα επικαλέστηκε από την νομολογία του ΣτΕ για την έλλειψη σημασίας των ποσοτικών δεδομένων είναι ανεδαφικά όταν μιλάμε για τόσο χαώδεις διαφορές.

Ως ΜέΡΑ25 καταγγέλλουμε τον συστηματικό μας αποκλεισμό από τα μέσα εθνικής εμβέλειας της ολιγαρχίας, αλλά ακόμα και την κρατική τηλεόραση και απαιτούμε ένα ΕΣΡ με μία σύνθεση που θα μπορεί να φέρει εις πέρας τα όσα από το Σύνταγμα υποχρεούται.»

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email