Σκέψου

Σκέψου

Το Υπ. Εργασίας προωθεί απλήρωτες υπερωρίες εν μέσω καραντίνας – Το σχόλιο Τεμπονέρα

τεμπονερας

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, με σχόλιό του στο Facebook, ασκεί κριτική στη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για την προληπτική καραντίνα στην οποία υποχρεούνται να μπει ο εργαζόμενους, η οποία εν τέλει τον αναγκάζει να δουλεύει…εντεκάωρο.

“Διαβάζω ότι η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση, που προβλέπει ότι, ο εργαζόμενος που μπαίνει σε προληπτική καραντίνα για 7 ή 14 ημέρες, όπως απαιτεί ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να προστατευτεί ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, από πιθανή έκθεση σε κίνδυνο λόγω του κορωνοϊού, θα λαμβάνει κανονικά τον μισθό του και θα καλύπτονται οι εισφορές του από τον εργοδότη.

Με τη λήξη όμως της αναγκαστικής απουσίας από την εργασία, ο εργαζόμενος θα πρέπει να αναπληρώνει τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της καραντίνας, εφόσον δεν είναι εφικτή η λύση της τηλεργασίας. Η αναπλήρωση θα πρέπει να γίνει εντός 4 μηνών και έως τα τέλη του 2020, με επιπλέον απασχόληση έως και 3 ώρες ημερησίως, πέραν του ημερήσιου ωραρίου του μισθωτού, θα πρέπει δηλαδή να δουλεύει …εντεκάωρο. Η επιπλέον αυτή εργασία δεν θα αμείβεται ως υπερεργασία ή υπερωρία.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση νομοθετεί ότι, στις έκτακτες συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, θα πρέπει να επιτρέπεται ο συμψηφισμός των υπερωριών δίχως πρόσθετη αμοιβή.

Αυτό όμως που δεν λέει η κυβέρνηση, είναι ότι τον Δεκέμβρη του 2010 ο Σ.Ε.Β. ζητούσε τον συμψηφισμό της υπερωριακής απασχόλησης με εργασία την επόμενη ημέρα όπως προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» στις 2.10.2010.

Όχι, η κυβέρνηση δεν κάνει την κρίση ευκαιρία..

Σύμπτωση είναι…!”

Διαβάζω ότι η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση, που προβλέπει ότι, ο εργαζόμενος που μπαίνει σε προληπτική καραντίνα για 7 ή 14…

Posted by Dionisis Temponeras on Tuesday, September 1, 2020

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email