Σκέψου

Σκέψου

Τουρισμός: Μνημονιακές μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 50-60%

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Τουρισμός και επισιτισμός, μαστίζονται από μειώσεις μισθών που θυμίζουν τα μνημονιακά χρόνια και εργοδοτική αυθαιρεσία  άνευ προηγουμένου. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στον Επισιτισμό – Τουρισμό Γ. Χότζογλου έκανε λόγο για μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 50-60% σε όσους έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά.

Για έκρηξη της εργοδοτικής παραβατικότητας «που ούτε τον καιρό των μνημονίων δεν είχαμε βιώσει» έκανε λόγο μιλώντας στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Ο κ. Χότζογλου στον Απόστολο Λυκεσά εξήγησε ότι ουσιαστικά αντικείμενο δηλαδή πελάτες – τουρίστες δεν υπάρχουν και όλες οι προσδοκίες και οι ωραιοποιημένες εικόνες που δημιουργήθηκαν έχουν διαψευστεί παταγωδώς.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, είπε, δηλαδή μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 50-60% σε όσους έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά είτε στην εστίαση είτε στον τουρισμό καθώς οι εργοδότες δεν εφαρμόζουν την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας για τα ξενοδοχεία, που έχει παραταθεί μέχρι τις 31/8.

Ένας εργαζόμενος που πέρυσι έπαιρνε 1.100 ευρώ μισθό φέτος πέφτει στα 650 ευρώ μεικτά.

Έχουμε ήδη 225.000 θέσεις εργασίας και συνεχίζουμε, εξήγησε ο κ. Χότζογλου που τόνισε ότι οι προβλέψεις τους ότι οι μισοί εργαζόμενοι στον κλάδο τους που συνολικά απασχολεί περίπου 600.000 άτομα τελικά και δυστυχώς επαληθεύονται.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email