Σκέψου

Σκέψου

Τρανσφοβική επίθεση από την ακροδεξιά κατά της Ντε Σούτερ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

O Μπαρτ Κλάις, βουλευτής και πρόεδρος της νεολαίας του βελγικού ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος Vlaams Belang επιτέθηκε στην πρώτη τρανς πολιτικό του Βελγίου που πρόσφατα διορίστηκε αναπληρώτρια πρωθυπουργός της χώρας, Ντε Σούτερ.

Συγκεκριμένα, οΚλάις δ ημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι η Ντε Σούτερ «θέλει να καταστρέψει και να αντικαταστήσει όλους τους ακρογωνιαίους λίθους του δυτικού μας πολιτισμού». Προσέθεσε ,πως η ίδια συνιστά την «προσωποποίηση του πολιτιστικού μαρξισμού».

Οι άθλιες για την δημοκρατία αυτές δηλώσεις επικρίθηκαν αμέσως, κυρίως από το κόμμα της Ντε Σούτερ. Ο Κλάες,, δεν υποχώρησε γράφοντας σε δεύτερη ανάρτησή του στο Facebook: «Δεν βλέπω το πρόβλημα. Είπα ότι είναι τρανς… είναι τρανς“.

H καλύτερη απάντηση σοτν εν λόγω τρανσοφοβικό ρατσιστή έρχεται απ’ την ίδια τη Ντε Σούτερ,  η οποία πρόσφατα δήλωσε ότι ήταν «περήφανη που στο Βέλγιο και στο μεγαλύτερο μέρος της ΕΕ, η ταυτότητα φύλου δεν σας καθορίζει ως άτομο και δεν είναι θέμα».

Ο διορισμός της στα τέλη του περασμένου μήνα έληξε μια περίοδο που το Βέλγιο δεν είχε πλήρως λειτουργούσα κυβέρνηση για 16 μήνες, σύμφωνα με

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email