Σκέψου

Σκέψου

Βελόπουλος: Fake και το πτυχίο του;

Κυριάκος Βελόπουλος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Έκθετος βρίσκεται ο Πρόεδρος του κοινοβουλευτικού κόμματος “Ελληνική Λύση”, Κυριάκος Βελόπουλος, έπειτα από ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, που διαψεύδει ότι ο ίδιος έχει φοιτήσει στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Μάλλον ο κ. Βελόπουλος δεν περιορίστηκε στις ψευδείς “επιστολές του Ιησού” και την “κηραλοιφή που σκοτώνει τον κορονοϊό” τα οποία εμπορευόταν με διάφορες μορφές μέσω τηλεοπτικής του εκπομπής, καθώς σύμφωνα με το sigmalive, φαίνεται να πολιτεύεται με ψεύτικο πτυχίο, επιχειρώντας να εμπλέξει το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ιστορίες παραπληροφόρησης.

Σύμφωνα πάντα με το sigmalive, o κος Βελόπουλος προχώρησε στην συγγραφή βιογραφικού σημειώματος για τον ίδιο, αναφέροντας ότι έχει λάβει το 2013 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πτυχίο με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό και το 2016 μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία.

Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, με γραπτή του ανακοίνωση, διαψεύδει κατηγορηματικά τους ανωτέρω ισχυρισμούς του Έλληνα βουλευτή.

“Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πανεπιστημιακό ίδρυμα δεν προσφέρει πτυχίο “Επικοινωνίας” ή “Ελληνικού Πολιτισμού”, όπως αναφέρεται στον ανωτέρω ισχυρισμό.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για τους ισχυρισμούς του περί επιστολών του Ιησού, αποδείχθηκε ότι πρόκειται για έγγραφα των οποίων η συγγραφή εκτιμάται στον 15ο αιώνα μ.Χ, με κανένα δόγμα του Χριστιανισμού να μην αποδέχεται την ύπαρξη χειρογράφων του ίδιου του Ιησού, ενώ για την προώθηση “βυζαντινής κηραλοιφής” που δήθεν προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από τον κορονοϊό covid-19, έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα από την ελληνική δικαιοσύνη.

Αν ισχύει, η αξιοπιστία του κύριου Βελόπουλου έχει θιγεί ανεπανόρθωτα, ενώ αναμένεται και η δική του τοποθέτηση επί του ζητήματος.

Πάντως, είχε δώσει δείγματα…

Πληροφορίες από: Libre

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email