Σκέψου

Σκέψου

Βίντεο ντοκουμέντο: Παράνομη επαναπροώθηση προσφύγων από το Λιμενικό

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ενώ η κυβέρνηση διαψεύδει επίμονα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων από τις ελληνικές αρχές, νέο βίντεο που φέρνει στο φως ο τουρκικός Τύπος συνιστά πειστήριο για το αντίθετο.

Το τουρκικό λιμενικό κατέγραψε σε βίντεο από αέρος άλλη μία επαναπροώθηση προσφύγων -μεταξύ των οποίων και παιδιά- με τη γνωστή φουσκωτή σχεδία τύπου liferaft γεμάτη ανθρώπους, την οποία εγκαταλείπουν ακυβέρνητη στα κύματα ανοιχτά στο Αιγαίο το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου.

Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα από τουρκικά μέσα ενημέρωσης και διαψεύδει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι οι επιχειρήσεις του Λιμενικού στο Αιγαίο σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο.

Το βίντεο δείχνει το συνοδευτικό σκάφος να παραλαμβάνει τη σχεδία από το ΛΣ-70, να τη ρυμουλκεί εξ επαφής σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων,να  την εγκαταλείπει, κάνει στροφή 180 μοιρών και απομακρύνεται με ταχύτητα. Το ζουμ της κάμερας στην εγκαταλειμμένη σχεδία δείχνει ότι είναι γεμάτη ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η παράνομη επιχείρηση έγινε βόρεια της Λέσβου και ανάμεσα στους πρόσφυγες που επαναπροωθήθηκαν βρίσκονταν παιδιά.

Η ελληνική κυβέρνηση, που επιμένει στα περί τουρκική προπαγάνδας παρά τη σωρεία των τεκμηρίων με βιντεοληπτικό υλικό, αρνείται τη διεξαγωγή μιας σοβαρής και αξιόπιστης έρευνας, ώστε να αποδείξει το αντίθετο.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email