Σκέψου

Σκέψου

Βόρεια Ιρλανδία: Θρησκευτικός γάμος για όλα τα ζευγάρια

γάμοι ομόφυλων

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Από χθες, 1η Σεπτεμβρίου 2020,  ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί δυνατότητα και για τα ομόφυλα ζευγάρια στη Βόρεια Ιρλανδία. Οι τελετές θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο μήνα.

Οι γάμοι μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών ξεκίνησαν στη Βόρεια Ιρλανδία τον Φεβρουάριο, αλλά μέχρι στιγμής είχαν επιτραπεί μόνο οι πολιτικοί γάμοι.

Ο πρώτος θρησκευτικός γάμος

Από την 1η Σεπτεμβρίου, όμως, τα ομόφυλα ζευγάρια στη Βόρεια Ιρλανδία μπορούν, επίσης, να κάνουν αίτηση για να τελέσουν και θρησκευτικό γάμο. Έτσι, η Βόρεια Ιρλανδία ευθυγραμμίζεται με τη Σκωτία, την Αγγλία και την Ουαλία.

Με μία περίοδο αναμονής 27 ημερών, η πρώτη ημερομηνία για τον πρώτο θρησκευτικό γάμο ομόφυλου ζευγαριού στη Βόρεια Ιρλανδία, έχει οριστεί η 29η Σεπτεμβρίου 2020.

Ο αιδεσιμότατος Chris Hudson, της All Souls Church στο Μπέλφαστ – μέλος της Εκκλησίας της Ιρλανδίας, χαιρέτισε την αλλαγή του νόμου, δηλώνοντας ότι “Αυτό είναι υπέροχο νέο για ζευγάρια που επιθυμούν να γιορτάσουν τον γάμο τους στην εκκλησία. Για ζευγάρια, που αγκαλιάζονται από την οικογένειά τους, τους φίλους τους, και την αγάπη του Θεού. Έχω ήδη μιλήσει με πολλά ζευγάρια, που περίμεναν αυτήν την ημέρα, ώστε να μπορέσουν, επιτέλους, να κάνουν τον γάμο τους στην εκκλησία που λαχταρούσαν”.

Επίσης, ο Patrick Corrigan από την Love Equality, υπογράμμισε ότι “Σήμερα (σσ. χθες), είναι ένα ορόσημο για την ισότητα στη Βόρεια Ιρλανδία. Μετά από χρόνια εκστρατείας, ομόφυλα ζευγάρια μπορούν πλέον να κάνουν αίτηση για να παντρευτούν σε μια εκκλησία, ή σε άλλο θρησκευτικό περιβάλλον”.

Πηγή: avmag.gr

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email