Σκέψου

Σκέψου

Βραζιλία: Εργαζόμενος σε Carrefour πέθανε και τον σκέπασαν με ομπρέλες για να μη φαίνεται

Βραζιλία Carrefour νεκρός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Προκειμένου να μην χαθεί το κέρδος, οι υπεύθυνοι της γαλλικής πολυεθνικής αποφάσισαν απλά να συρθεί το πτώμα του σε ένα διάδρομο, όπου σκεπάστηκε με χαρτόνια και ομπρέλες, ενώ το κατάστημα παρέμεινε ανοιχτό.

Με “απολογία” και δεσμεύσεις “αλλαγής πρωτοκόλλων” κατόπιν εορτής αντιδρά η τοπική αλυσίδα της γαλλικής πολυεθνικής Carrefour στη Βραζιλία, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν εικόνες στο διαδίκτυο, που δείχνουν έναν νεκρό άντρα σκεπασμένο με κουτιά και ομπρέλες σε υποκατάστημα του Ρεσίφε στα βορειανατολικά της χώρας.

Ο άντρας ήταν ο Μόιζις Σάντους, διευθυντής πωλήσεων του καταστήματος, που υπέστη έμφραγμα εν ώρα εργασίας και κατέρρευσε. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν απλά να συρθεί το πτώμα του σε ένα διάδρομο, όπου σκεπάστηκε με χαρτόνια και ομπρέλες, ενώ το κατάστημα παρέμεινε ανοιχτό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου, έγινε όμως γνωστό μόλις την Τετάρτη, όταν η εικόνα άρχισε να γίνεται βάιραλ στα βραζιλιάνικα ΜΚΔ, με σχόλια όπως: “Ένας εργαζόμενος πέθανε σε σούπερμαρκετ Καρφούρ στο Ρεσίφε, που κάλυψε το πτώμα του για να παραμείνει ανοικτό. Καλώς ήρθατε στη Βραζιλία το 2020”.

Μόνο μετά το κύμα οργής η Carrefour αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για τον “ακατάλληλο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θλιβερό και απροσδόκητο θάνατο”, παραδεχόμενη πως ήταν “λάθος που δεν έκλεισε αμέσως το κατάστημα μετά το περιστατικό”.

Παράλληλα, επιχείρησε να ρίξει ουσιαστικά την ευθύνη στις οδηγίες της ομάδας πρώτων βοηθειών που έφτασε στο σημείο να μη μετακινηθεί το πτώμα. Πρόσθεσε επίσης πως “Έχουμε αλλάξει το πρωτόκολλό μας από τότε για σπάνιες περιπτώσεις σαν αυτή, ανάμεσά τους η υποχρέωση να κλείσει το κατάστημα”.

Οργισμένη δηλώνει και η σύζυγος του θύματος, που καταγγέλλει μάλιστα πως ο άντρας της λεγόταν στην πραγματικότητα Μανουέλ Μόιζις Καβαλκάντσι. “Είμαι οργισμένη. Προφανώς οι άνθρωποι δεν αξίζουν τίποτε. Ο κόσμος ενδιαφέρεται μόνο για τα λεφτά’, δήλωσε σε τοπικό διαδικτυακό μέσο.

Πηγή; Katiousa

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email