Σκέψου

Σκέψου

Βραζιλία: Βαριά ήττα Μπολσονάρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Βαριά ήττα κατέγραψε ο πρόεδρος Μπολσονάρο στη Βραζιλία στις αυτοδιοικητικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.

Από τους 78 υποψήφιους που είχαν τη στήριξη του Βραζιλιάνου προέδρου, μόνο 5 κατάφεραν να κερδίσουν δήμους. Τη μεγαλύτερη ήττα γνώρισε ο Μαρσέλο Κριβέλα, ένας ευαγγελιστής πάστορας, σκληρά νεοφιλελεύθερος με σεξιστικές απόψεις, στενός σύμμαχος του Μπολσονάρο, ο οποίος έχασε με 30% διαφορά τη δημαρχία στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η μεγάλη πτώση όμως του Μπολσονάρο δεν αντικατοπτρίστηκε από ενδυνάμωση της Αριστεράς, με το Κόμμα των Εργαζομένων του Λούλα να μην κερδίζει ούτε έναν δήμο στα 26 ομόσπονδα κρατίδια. Στις μεγαλύτερες πόλεις, όπως το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, οι ψηφοφόροι προτίμησαν κεντροδεξιούς υποψήφιους που έχουν απομακρυνθεί από τον Μπολσονάρο το τελευταίο διάστημα λόγω της πολιτικής του προέδρου σε μια σειρά από ζητήματα, με κυρίαρχο το θέμα τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσαν μια γεύση του τι να περιμένουμε στις προεδρικές του 2022, αλλά και τις αδυναμίες που πρέπει να καλύψει ο προοδευτικός χώρος για να μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την προεδρία.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email