Σκέψου

Σκέψου

Βρετανικά ΜΜΕ: Τουρκική εισβολή και κατάληψη ελληνικών εδαφών στον Έβρο

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Daily Mail και Sun έριξαν κεραυνό εν αιθρία, αποκαλύπτοντας, ότι τις τελευταίες ημέρες Τούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή Μελισσοκομείο στο Νότιο Έβρο σε θύλακα ελληνικού εδάφους και αρνούνται να αποχωρήσουν δηλώνοντας πως πρόκειται για τουρκικό έδαφος. Η Τουρκία διεκδικεί μια περιοχή η οποία φθάνει τα περίπου 16 στρέμματα γης.

Το θέμα στην Ελλάδα είχε φέρει η Καθημερινή, χωρίς ωστόσο να αναδείξει τις διπλωματικές του προεκτάσεις. Ωστόσο, ήταν η πρώτη, που ανέφερε πως: “Στον Νότιο Εβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στοιχεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γείτονος”.

Το ρεπορτάζ συνέχιζε, αναφέροντας: “Η διαφορά δεν είναι νέα και εδράζεται στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού Εβρου. Η κοίτη έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα. Αυτή τη μεταφορά της κοίτης εκμεταλλεύεται η Τουρκία προκειμένου να διεκδικήσει μια περιοχή η οποία φθάνει τα περίπου 16 στρέμματα γης”.

Μάλιστα, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, έχει δηλώσει για το ζήτημα: «Δεν μου αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα».

Με λίγα λόγια η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει έδαφος για πρώτη φορά μετά το 1996 και τα Ίμια. Όπως έχει αναφερθεί  σίγουρα για μερικά στρέμματα καμία μάνα δεν αξίζει να θρηνήσει τον γιό της, ωστόσο η απώλειά τους και η κατάρριψη των εθνικιστικών φαντασιώσεων, που καλλιέργησαν οι αντιδράσεις για τη -κατά Βορίδη- μειοδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και για τον δήθεν «υβριδικό πόλεμο» στον Έβρο. Ήρθε η στιγμή να μπει ταφόπλακα στον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email