Σκέψου

Σκέψου

Ύφεση πριν την πανδημία και ο Σταϊκούρας βλέπει «Καλύτερες επιδόσεις στην οικονομίας επί Ν.Δ.»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Η ανακοίνωση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος επιμένει στο αφήγημα ότι είχαμε «συγκριτικά καλύτερες επιδόσεις ως προς τον ρυθμό μεγέθυνσης/ύφεσης της ελληνικής οικονομίας κατά τις περιόδους διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Σταϊκούρας επικαλείται τα στοιχεία από την Κομισιόν και την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ ηια να ενισχύσει το επιχείρημά του παραθέτει δύο πίνακες, οι οποίοι περιλαμβάνουν μόνο το 2019 και μάλιστα παραλείπουν την ύφεση του Α’ τριμήνου του 2020.

 

Η ανακοίνωση του Χρήστου Σταϊκούρα αναφέρει τα εξής:

«Παραθέτω πίνακα και το αντίστοιχο διάγραμμα, με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΛΣΤΑΤ, για την πορεία της μεγέθυνσης/ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και της μέσης επίδοσης των χωρών της Ευρωζώνης, για την περίοδο 2001 έως 2019.

Και τούτο γιατί ο κ. Τσακαλώτος και η κ. Αχτσιόγλου, με τις ατεκμηρίωτες προκάτ αξιολογήσεις τους προσπαθούν να θολώσουν την πραγματικότητα και αποκλειστικά να υπηρετήσουν πολιτικές-κομματικές στοχεύσεις.

Όμως, οι αριθμοί μιλάνε με σαφήνεια.

Δεν επιτρέπουν στρεψοδικίες.

Αποκαλύπτουν τις συγκριτικά καλύτερες επιδόσεις ως προς τον ρυθμό μεγέθυνσης/ύφεσης της ελληνικής οικονομίας κατά τις περιόδους διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεπώς, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να κρύψει τίποτε, ούτε για το παρόν ούτε για το παρελθόν της.

Μπορούμε να πάμε δε, όσο πίσω επιθυμούν.

Προς το παρόν αυτά».

Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι την περίοδο 2007-2009 κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής, την περίοδο 2010-2011 ο Γιώργος Παπανδρέου, την περίοδο 2012-2015 ο Αντώνης Σαμαράς.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email