Σκέψου

Σκέψου

Ζ. Ζάεφ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς»

Ζάεφ Μητσοτάκης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Έκπληξη και ερωτήματα έχει προκαλέσει η δήλωση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία.

Πολλοί θα σπεύσουν να τον κατηγορήσουν για κοντή μνήμη, ωστόσο όπως όλα δείχνουν παρά τις μακεδονομαχίες που δίχασαν την κοινωνία, η ΝΔ πίσω από τις κλειστές πόρτες τελικά ήθελε τη Συμφωνία των Πρεσπών, απλώς δεν ήταν διατεθειμένη να σηκώσει στις πλάτες της το πολιτικό κόστος. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε ότι θα ασκήσει βέτο στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

Πιο αναλυτικά, ο Ζόραν Ζάεφ που θα συμμετάσχει στην 24η συζήτηση του Economist με την Κυβέρνηση της Ελλάδας, δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

Μιλώντας στο euronews, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα στάση του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στην χώρα του και απηύθυνε κάλεσμα για στενότερη συνεργασία, κυρίως στον οικονομικό τομέα.

Ζ. Ζάεφ: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει απόταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία.»

Στην ερώτηση του euronews για το ποια είναι η σχέση του με τον Κ. Μητσοτάκη, ο Ζ. Ζάεφ απάντησε τα εξής:

«Έχουμε επικοινωνήσει μερικές φορές για να ανταλλάξουμε απόψεις, κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν η εποχή που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητούσε για τη Βόρεια Μακεδονία και ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν πολύ θετικός.

Επικοινωνήσαμε επίσης όταν ελήφθησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και μου εξήγησε ότι η επιστημονική επιτροπή της Ελλάδας είναι αυστηρή, ότι δεν ήταν πολιτικά τα μέτρα που ελήφθησαν.»

Πληροφορίες: Euronews

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email