Ζαχαριάδης προς Θεοδωρικάκο: Περίμενα να έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγνώμη για τον «συνεργάτη» του υφιστάμενού σας

Σχόλιο του  Κώστα Ζαχαριάδη, Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τηνομιλία του Υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, στη Βουλή.

Χτες το πρωί επισκέφτηκα τον κ. Θεοδωρικάκο στο Υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από πρόσκλησή του για να κάνουμε έναν έντιμο και καθαρό διάλογο για την διαφάνεια και την αξιοκρατία στο Δημόσιο. Σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών τσακώνει τον υφιστάμενο του κ. Θεοδωρικάκο, τον κ. Λιβάνιο να έχει έναν συνεργάτη που έχει αποταχθεί από την Ελληνική Αστυνομία για υπεξαίρεση, απιστία, πλαστογραφία και του έχει επιβληθεί διετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη;

Πέρασαν πέντε μέρες από το πρώτο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που είχε την πρώτη αναφορά στο θέμα… Απόλυτη σιωπή από τους αρμόδιους Υπουργούς, απόλυτη σιωπή από το Μαξίμου, αμηχανία και απορίες στα πηγαδάκια της Βουλής από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, νεκρική σιγή από τα media της λίστας Πέτσα.

Είναι πλέον πολλά τα «κρούσματα» αναξιόπιστων και αμφιλεγόμενων προσώπων που στελεχώνουν την  κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών στις 20 Οκτώβρη με τίτλο «Ένας συνεργάτης με… παρελθόν» πέρασε κάτω από τα περισσότερα radar των λαγωνικών της ενημέρωσης.

Ο εν λόγω μάλιστα συνεργάτης του κ. Λιβάνιου δραστηριοποιείται σε σημαντικά θέματα διαχείρισης του υπουργείου Εσωτερικών και εμφανίζεται άλλοτε ως νομικός και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος, χωρίς παράλληλα να υπάρχει πουθενά το ΦΕΚ διορισμού.

Σήμερα ο κ.Λιβάνιος δήλωσε ότι ήταν εθελοντής, ότι τον απομάκρυνε πριν το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ. και ότι δεν γνώριζε…

Η σιωπή του Μαξίμου και η αναβάθμιση του κ.Λιβάνιου με ΦΕΚ διευρυμένων αρμοδιοτήτων στις 22 Οκτώβρη κραυγάζει ότι οι τωρινοί ένοικοι του Μαξίμου, όχι μόνο είναι σε γνώση αλλά είναι συνυπεύθυνοι σε αυτή την πρωτόγνωρη για τα κοινοβουλευτικά ειωθότα αθλιότητα.

Τα ερωτήματα παραμένουν… Ποιο μαύρο ταμείο σιτίζει τον κ. Μούγιο αφού δεν υπάρχει διορισμός του; Πως ζει; Βάση ποιας εμπειρίας κρίθηκε από την κυβέρνηση ως εμπειρογνώμονας στη διαχείριση άκρως σοβαρών ζητημάτων όπως η διαχείριση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων;

Αυτό είναι τελικά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, του κ. Γεραπετρίτη, του κ. Δημητριάδη, του κ. Θεοδωρικάκου, του κ. Λιβάνιου!